det närmar sig augusti

,,,,,,,,,,,

Oj oj oj

Hej, har både bildbrist och ingen direkt blogglust, tyvärr! Vädret är tradigt och har ingen inspiration. Får se om jag kan få med en kompis ut och fota imorgon :)


Fjäril


blomsterbi

Hej! Imorse när jag skulle äta frukost ute på vår altan fanns de här små bina bland våra blommor. Ville fota de och så här blev det. Svårt kan jag säga er, varje gång man skulle ta fokus på de började de röra sig, man får ha tålamod!
 

 

Bilder jag inte visat

Bilder från Juli som jag inte har visat er.
 
1. Tagen hos mormor och morfar
2. När jag och Vendela fotade
3. Min mamma
4. Tagen samtidigt då jag fotade Viggo och Jonna (du hittar fler om du går in på kategorier, poträtt)
5. Tagen samtidigt som bild 1

Kossor, Skåne resa, del 3

Fin kossa i hagen. Fick inga "titta upp" foton, utan de gick och beta med huvudet i marken hela tiden, haha.

tjugofjärde i sjunde

Bilderna är på Mira från höstas förra året.


Skåne resa, del 2

Vi hade en stuga lite utanför Trelleborg och såhär var solnedgången där. Jag och pappa gick ut till bryggan för att ta kort, men solen hade precis smygit sig ner bakom träden. Men det blev några fina bilder i alla fall!

Förlåt att jag inte uppdaterade igår, men som många andra säkert, ville jag njuta lite av det fina vädret som var igår. 

Skåne resa, del 1

Hej! Har nu överfört bilder och redigerat en del. Dessa bilder är från när vi var vid Alesstenar. Jag och pappa gick in i en hage där det fanns får. Fåren klagar nog inte på utsikten ;)

Skåne resa

Nu har vi kört iväg. Vädret är väl sådär men aja, kul kommer vi i alla fall ha det. Jag kommer tillbaka imorgon med förmodligen massa bilder i kameran som jag lägger upp. 
 
Ni får ha det så bra, kram!

Teneriffa 11-03-19


Åh, vad det var kul att vara på Teneriffa tillsammans med mamma, Mira och min mormor. Bilderna är tagna från min f.d kompakt kamera så kvalitén är ju inte på topp. Men att få se späckhuggare och delfiner uppträda var grymt coolt! 

Jag sticker ju till, ja, lite överallt, imorgon. Får se om jag fixar nåt tidinställt inlägg. Men jag kommer hem på lördag. 

Tipsar

Åh, saknar varma dagar. Det är nog den blekaste sommar jag varit med om.
 

Jag har just fått hem min Iphone 4 och har även köpt till två skal genom beställning. Så jag tänkte tipsa om två hemsidor som jag rekommenderar om ni ska köpa skal:
http://www.idiwa.seen nystartad sida där det finns iphone och samsung skal under hundra kronor. Jättefina. Det finns också displayskydd, fodral m.m. Frakten är också billig, 19:- och leverans tid är ca 1-2 dagar!
 
http://fyndiq.sedenna sida har typ allt, men det enda jag kollar på är skal. Finns skal till flera olika smartphones från 9:- och uppåt. Prisvärt, men frakten är dock rätt dyr, 49:-. 
   

jag är med i fototävling

Nu är jag med i en fototävling där man kan vinna en produkt från http://www.tvspelsweb.se/ för 200:-. Om jag vinner hade det varit hur kul som helst. Produkten jag skulle vilja vinna är:http://www.tvspelsweb.se/motljusskydd-jjc-o52-mm (ett motljusskydd) Jag älskar att fota i motljus och ibland kommer det in solstrålar från solen i bilderna, vilket inte är så bra. Så  det skulle verkligen hjälpt med en skydd.

Här är länk till tävlingen: http://erikasundelin.webblogg.se/2012/july/fototavling-i-samarbete-med-tvspelswebse.html#comment


(
är även finalist med denna bild hos Linnea, tryck på länken under och rösta på nr 3:
http://linneaphoto.blogg.se/2012/july/bidragen-i-fototavlingen-rosta-pa-din-favorit.html#comment)

västersjön

Dessa bilder tog jag för nån vecka sen. Vattnet låg helt stilla och träden speglades. Det var fem gånger så finare än vad det ser ut på fotona. 
Var ju lite coolt att grenarna på den första bilden formades litegrann som ett hjärta, såg inte det förrän jag redigerade bilden!  

Vendela 2


hehehehe

(Haha, jättebra rubrik!) 
 
Ja, fler bilder från när vi var ute med båten och åkte sån där sak. Vet inte riktigt vad man ska kalla det. 
Sen på fredag åker jag och min familj iväg för att ha en "mini-skåne-resa". Vi ska bl.a. till ales stenar, tykarpsgrottan och sen sova över på en camping i Trelleborg. Så det blir nog bra ;) 
 
instagram: @justlova

Vendela 1

Foto: Jag | På bild: Vendela | Utrustning: Canon EOS 1100D, Canon EF 50mm f/1:8, Reflexskärm 80cm
 
Jag var ute och fotade tillsammans med min kusin, Vendela, igår. Fick några härliga bilder! 

godmorgon

Hej! Var på fest igår och kom hem halv ett, somna runt två och vakna fem över åtta. Alltid annars går jag upp runt halv tio men, nej, när man har varit uppe sent ska man ju få vakna tiiidigt! Hehe, aja, har nyss beställt skal till min blivande Iphone 4. Den kommer hem till mig om fem dagar! gladtjej.se :D Nu är det dags för frukost. 

fyra

Lite övriga bilder sen resan. Tycker ljuset blev så fint på den första och tredje bilden.  

full fart

Haha, sån här åkte vi i Stockholm. Jag och Fanny satt tillsammans och kände att vi höll på att flyga av! Man fick massvis med vatten i ansiktet och båten körde i 20 knop, (inte för jag vet hur snabbt det är men det var rysligt snabbt i alla fall!) Min lillasyster och kusiner som är sju och fem år åkte också. De satt i gummibojen och skrek "ÖKA!" Haha, känner mig rätt feg.  

Fokus

Hej! Nu ska jag till Biblioteket med min kusin, ska låna böcker. Japp. 
Ha det bra!

Jag tävlar

Jag tävlar hos http://moonzanna.se. Man kan vinna något från miinto.se. Och om jag vinner skulle jag vilja ha ett par kängor som är ursnygga: http://www.miinto.se/p-55320-savita-mc-boots-857-0009. Eftersom skor är något jag behöver nu till höst och vinter hade det varit hur bra som helst att vinna det, så behöver jag inte betala för mina egna pengar! 
 
 

Gröna Lund

Bilder från när jag var på Gröna Lund. Extra kul var att se Ulrik Munther för andra gången! Men det var så mycket folk så det var svårt att få en bra, nära bild. Det kom alltid ett eller flera huvud i vägen, hehe. Aja, det är i alla fall inte varje dag man åker motorbåt till Grönan! 

Linneas fototävling

Åh, så kul! Jag är ett av de sju bidragen som kommit till "final" i Linneas fototävling. (Bilden jag tävla med finns längre ner på bloggen.) Och självklart vill jag ha så många röster som möjligt.Kika in och rösta på nr 3
--> (länk) http://linneaphoto.blogg.se/2012/july/bidragen-i-fototavlingen-rosta-pa-din-favorit.html#comment<--

Skansen

Fåglar är så fina. Deras färggranna färger och deras fina sång. Fast ja, kan ju inte direkt säga att påfåglar och de papegojorna på skansen hade så fint läte, hehe, men vackra är de allt.  

deltar i fototävling

Jag tävlar i en fototävling hos -->http://linneaphoto.blogg.se/<-- med denna bilden. Temat är "något fint" och man kan vinna en produkt för 200kr från -->http://www.tvspelsweb.se/<-- och om jag vinner hade jag velat få:: -->http://www.tvspelsweb.se/halvtonat-rod-o52-mm<-- (ett halvtonat röd filter) 
 
(de vita texterna är länkar)

Stockholm - Ute med båten

Japp, nu är jag hemma och jag har haft det jättebra! På bild är mina kusiner och Kajsa och lillasyster Mira. Ljuset var hur fint som helst den dagen och vi var på väg hem från Gröna Lund där vi såg Ulrik Munther. Tidigare den dagen var vi också på Skansen och såg en massa gamla hus och djur.
Berättar med imorgon, med fler bilder från resan. 

tisdag den tionde juli

Bilder från arkivet. 
(tidinställt)


strand med massa sand

Haha, ser nu att bilden är lite "sne". Aja    
(tidinställt)

livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart

(tidinställt)

Min kamera

(bilder från netonnet.se)
 
Kamera: Canon EOS 1100D
Var och är min första systemkamera som jag köpte i slutet av september 2011. En bra nybörjar kamera. Känner att jag "växt ifrån" den och vill köpa en mer avancerad kamera som jag kan utvecklad ännu mer med.  
 
Objektiv: 
Canon EF 50mm 1:1.8 II
Av de få objektiv jag har är detta det jag använder hela tiden och är verkligen jättebra för poträtt fotografering och älskar att det blir fin, suddig bakgrund.
 
Canon EF-S 18-55mm
Objektivet jag fick till kameran och det objektivet de flesta kameror får till. Ett bra objektiv att börja med men nu använder jag bara det när jag tar närbilder, då jag sätter på ett close up filter.
 
Tillbehör: 
Reflexskärm 5 i 1 80cm 
Close up+10
Stativ
Stor kameraväska
 
På min önskelista: 
Canon EOS 7D. Kommer förmodligen köpa denna kamera i december nästa år då jag sparat läääänge.
Canon EF 70-200mm 4L USM. 
Canon EF-S 17-85mm IS USM
 
Senast uppdaterat: 6 aug
 
 

Stockholm

Något jag inte berättat är att jag ska till Stockholm på lördag tillsammans med min familj och en vän för att träffa mina kusiner och morbror och så. Jag kommer göra tidinställda inlägg så att det blir uppdatering. Jag kommer tillbaka på tisdagen och då blir det en massa foton från resan!

Syskonkärlek
Jonna
Mira tyckte det var lite jobbigt med solen som lös mitt i ögonen.
Och ja, det var det fler som tyckte!
 
Här är fler bilder från igår som jag tog.
 
Jag har bestämt mig för att ha en logga på mina bilder som jag lägger upp på bloggen för jag vill verkligen inte att någon ska ta mina bilder! Så från och med nu kommer mina bilder ha den loggan.
 
Har också ändrat header och gjort så bakgrunden fått lite färg och blev lite somrigare, blev det bra/dåligt?



Tävling hos Fanny

Jag är med och tävlar i Fannys fototävling där temat är Sommar/natur. Hennes blogg heter: http://allmydays.devote.se så kika in och var med du med! Sista dagen är 6/7.

Viggo

7 årige Viggo blev fotograferad idag (med min nya reflexskärm) och såhär blev då resultatet! Jättenöjd faktiskt.
Vad tycker ni om bilderna?

stranden

Tre bilder från igår. Jag, mamma, pappa och Mira beställde pizza och tog med och åt det på stranden. Så mysigt!  
 
Har resultat efter att ha provat reflexskärmen. Bilder på det kommer upp senare ikväll :)

Sol sol, underbara sol

hej! Jag hade beställt en reflexskärm, 5 i 1 80cm. Och den kom idag :D Har provat den och det var klurigare än jag trodde, både att använda den och att få ihop den. Men det löser sig på nåt sätt, övning ger färdighet!

ett litet busfrö #2

Fyra bilder till på Tuva. Eftersom min syster tycker det är sååå tradigt att stå framför kameran är det ju kul att någon vill! Och barn är också roligt att fotografera :D    

two pictures


ett litet busfrö

En "ny" liten modell som jag fotade för första gången idag. Tuva blev jättesöt på bilderna.  

prästkrage

Hej hej! Har varit finfint väder idag så har varit ute och fotat allt från natur till människor. Det blir nu lite redigering sen får ni se resultat :)

RSS 2.0